Mainos
Mainos

DN: Norwegian hankkii lentäjiä veroparatiiseista

Lentoyhtiö Norwegian hankkii lentäjiä veroparatiisien kautta säästääkseen henkilöstökustannuksissa.

Ruotsalaislehti Dagens Nyheterinmukaan ulkomaisten vuokratyöyritysten kautta hankituille lentäjille ei tarvitse tarjota yhtä hyvää palkkaa ja työsuhde-etuja kuin Pohjolassa.

Vuokratuilla lentäjillä ei välttämättä ole oikeutta samoihin työaikoihin, lomiin, sairauspoissaoloihin ja vanhempainvapaisiin kuin Pohjolassa palkatuilla.

Ruotsissa lentäjät ovat tilanteesta raivoissaan. Heidän mukaansa työehtojen kiertämisestä puuttuu sosiaalinen vastuu ja se voi heikentää lentoturvallisuutta.

Norwegian puolustaa hankettaan

Norwegianin johdon mukaan vuokralentäjien palkkauksessa kyse on yrityksen kilpailukyvyn vahvistamisesta. Yhtiö haluaa jatkaa laajentumistaan maailmalla.

– Euroopan ulkopuolella kohtaamme yrityksiä, joilla on eri työehdot, ja silloin meidän on katsottava kustannuksia. Mielestämme ei ole puolusteltavaa, että palkkaisimme vakituista henkilökuntaa ensimmäisinä vuosina uusilla markkinoilla, sanoo Norwegianin tiedotuspäällikkö Åsa Larsson Dagens Nyheterille.

Ilmailualalla halpaa vuokratyövoimaa on tähän mennessä käyttänyt laajasti ainakin Ryanair.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme