Mainos
Mainos

Dow Jones romahti

Venäjän poliittinen ja taloudellinen kriisi on notkahduttanut rajusti kansainvälisiä rahamarkkinoita. New Yorkissa teollisuusosakkeita mittaava Dow Jones -indeksi putosi lähes 6,4 prosenttia. Laskua kuvataan pörssin historian toiseksi rajuimmaksi. Pörssikurssit palasivat näin kertaheitolla vuoden alun tasolle.

Yhdysvaltain viranomaiset yrittivät tyynnytellä hermostuneita sijoittajia rajun osakekurssien laskun jälkeen. Valtiovarainministeri Robert Rubin sanoi, että Yhdysvaltain talous on yhä vakaalla pohjalla. Rubinin mukaan näkymät ovat edelleen hyvät talouskasvua, matalaa inflaatiota ja työttömyyttä ajatellen. Rubin puhui lehdistölle sen jälkeen, kun Dow Jones -indeksi oli kokenut historiansa toiseksi pahimman pistelaskun.

Välittäjien mukaan sukellus johtui lähinnä Venäjän talouskriisin syvenemisestä sen jälkeen kun duuma oli hylännyt Viktor Tshernomyrdinin pääministeriyden ensimmäisessä äänestyksessään. Venäjän kriisin leviämisen pelko muualle maailmaan lisääntyi entisestään.

Myyntipaniikki Wall Streetillä kiihtyi pörssipäivän loppua kohti, kun sijoittajat myivät leikatakseen tappioitaan. Samalla valtion pitkien korkopaperien hinnat nousivat ja korot laskivat. Niin ikään dollari tippui aluksi lähes kolme prosenttia Saksan markkaa vastaan.
(STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme