Mainos
Mainos

Duisenberg arvioi euroalueen talouskasvun elpyvän

Euroopan keskuspankin pääjohtaja Duisenberg arvioi euroalueen talouskasvun elpyvän.

Wim Duisenberg

Euroopan keskuspankin pääjohtaja Wim Duisenberg arvioi yhteisvaluutta euroon liittyneiden maiden talouskasvun olevan elpymässä samaan aikaan kun inflaatio on laskusuunnassa ja rahapolitiikkakin on tarpeeksi löysää.

-Eri puolilta Eurooppaa kantautuu yhä enemmän merkkejä siitä, että olemme ohittaneet pohjan, Duisenberg sanoi belgialaisen De Financieel Economische Tijd -sanomalehden tänään julkaisemassa haastattelussa.

Duisenberg vihjasi, ettei keskuspankki aio löysätä rahapolitiikkaa enempää, koska korot ovat euromaissa nyt alempana kuin kertaakaan viimeisten 30-40 vuoden aikana. Hän ennusti myös, että euroalueen talouskasvu kipuaisi 2-2,5 prosenttiin kuluvan vuoden loppupuolella vaikka keskimäärin kasvuluvut jäänevät alhaisiksi.

Inflaation hän uumoili painuvan lähikuukausina alle kahden prosentin. Yhteisvaluutta euron arvon laskusta ei hänen mielestään pitäisi huolestua. -Euron arvolla on kasvupotentiaalia. Koska (kasvu alkaisi) - sitä en uskalla sanoa, mutta huoleen ei ole syytä.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme