Mainos
Mainos

E 18 -tie Pietariin etenee

E 18 -tie kohti Pietaria eteni, kun Turun-Paimion moottoritie vihittiin tänään virallisin menoin käyttöön. Seitsemän vuotta kestänyt rakennustyö käsittää 28,4 kilometriä moottoritietä, joka maksoi 930 miljoonaa markkaa.

Liikenneministeri Matti Aura (kok.) sanoi, että E18 -tie on viime vuosina sisältynyt liikenneministeriön ohjelmiin useampina hankkeina. Tarkoitus on parantaa koko tie moottoritietasoiseksi Turusta Vaalimaalle vuoteen 2010 mennessä.

Aura kertoi, että suunnitteilla on vielä seitsemän E 18 -tiekohdetta. Niistä merkittävimpiin kuuluu Muurlan ja Lohjan välinen moottoritie. Sen on arvioitu maksavan 1700 miljoonaa markkaa, ja tavoitteena on aloittaa työt 2005.

E 18 -tien rakentamiseen valtio on saanut Euroopan investointipankin EIB:n lainaa. Ensimmäiset lainat suunnattiin keskiviikkona avatulle osuudelle ja Muuralan-Vanhankartanon välille. Seuraavista lainajärjestelyistä on sovittu. Lainan korko alhainen ja siihen saadaan korkotukea.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme