Mainos
Mainos

ECOFIN-kokous pohtii eurotaloutta

EU:n komissio kehottaa euromaita syrjäyttämään kansalliset rahat viimeistään maaliskuussa 2002. EU:n valtiovarainministerit pohtivat siirtymäajan pituutta tänään Turussa alkaneessa ECOFIN-kokouksessa. Kovin vääntö on kuitenkin tulossa verotuksen yhtenäistämisestä.

Ecofin-kokous alkaa Turussa

Turussa paikat on siistitty EU-maiden valtiovarainministereitä ja keskuspankkijohtajia varten. Vaikka kokous on epävirallinen, sen asialistalla on isoja asioita. Yhteisen rahan aikana talousministereistä on tullut kovan tason päättäjiä heti pääministerien jälkeen.

Tärkein asia Turun kokouksessa on yritys yhtenäistää tuloverotusta. Eniten erimielisyyttä on siitä, miten verottaa niiden sijoitusten tuottoja, joita yksityiset ihmiset saavat muista jäsenmaista. Ulkomaille menevistä sijoituksista ei nyt peritä lähdeveroa, ja usein sijoittajan kotimaan verottaja ei tietoa saa.
(MTV3)

Markku Sandell raportoi Turusta kokouksen alla. (1:20) EU-puheenjohtajuussihteeristön kokouskoordinaattori
Maimo Henriksson.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme