Mainos
Mainos

Edullisimmat ruokakaupat selvitetty

Kuluttajavirasto on jälleen selvittänyt maan edullisimpia päivttäistavaroiden ostospaikkoja. Päivittäistavarakaupan ketjuista Eurosparit, Prismat ja Citymarketit selvisivät hintavertailussa parhaiten.

Toissavuoteen verrattuna myös Sokos-tavaratalot ovat parantaneet suhteellista edullisuusasemaansa. Edullisin ruokakori kerättiin Eurosparista.

Vertailu toteutettiin tällä kertaa 15 paikkakunnalla. Hintatasoa mitattiin 213 tuotteen painotetulla ruokakorilla.

Hintamerkinnöissä parantamisen varaa

Kauppojen hintamerkinnöissä on edelleen parantamisen varaa. Kuluttajaviraston selvityksen mukaan etenkin yksikköhintojen ilmoittamisesta laistetaan yleisesti.

Suurimpien kauppaketjujen hintamerkinnät ovat selvityksen mukaan pääosin kunnossa. Parantamisen varaa on sen sijaan varsinkin yksityisillä, ns. villeillä liikkeillä.

Myös eurohintamerkinnöissä on edelleen petraamisen varaa Suurissa tavarataloissa ja marketeissa kaksoishinnottelu on kohdallaan mutta pienimmissä liikkeissä eurohintamerkinnät ovat usein puutteellisia.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme