Mainos
Mainos

Eduskunta keskustelee Enso-omistuksesta

Eduskunta sai tänään käsiteltäväkseen valtion omistusosuuden pienentämisen metsäyhtiö Ensossa. Järjestely liittyy ruotsalaisen Storan ja Enson fuusioon. Enso-asia on eduskunnan lähetekeskustelussa maanantaina. Sen jälkeen asia menee eduskunnan talousvaliokuntaan, jossa sen odotetaan viipyvän viikon verran. Juhannusviikolla tapaus Enso palaa täysistuntoon, jossa asia päätetään.

Odotettavissa on värikäs eduskuntakeskustelu Enson omistuksesta. Oppositiojohtaja Esko Aho (kesk.) on jo voimallisesti arvostellut Enson ja ruotsalaisyhtiön liittoa. Ahon mielestä kotimainen kumppani olisi sopinut Ensolle paremmin.

Tiistaisten fuusiosopimusten mukaan valtio omistaisi Stora Enson osakkeista 17,6 ja äänistä 21,1 prosenttia. Lisäksi Kansaneläkelaitoksella olisi 3,5 prosenttia osakkeista ja 8 prosenttia äänistä. Fuusion jälkeenkin valtio olisi metsäjätin suurin yksittäinen omistaja. Tätä nykyä valtio ja Kela omistavat Enson äänistä 65 prosenttia ja osakkeista 53 prosenttia. Uudessa yhtiössä niiden yhteinen ääniosuus nousisi 29 prosenttiin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme