Mainos
Mainos

Eduskunta puhuu pankkituesta ensi viikolla

Eduskunta käy keskustelun pankkituesta ensi viikon keskiviikon täysistunnossa. Pohjana on hallituksen asiaa koskeva selonteko. Pankkituesta on koitunut veronmaksajille nettomääräisesti 48 miljardin markan menot, mistä summasta varsinaisen tuen osuus on 39 miljardia markkaa.

Eduskunta päätti vaatia selvityksen pankkituesta viime vuonna, kun se hyväksyi korkolain muutoksen. Selonteosta tulee ilmetä, miten tuen avoimuus ja vastikkeellisuus ovat toteutuneet. Hallitus vakuuttaa vielä valmisteilla olevassa paperissa, että pankkituen antamistapa on ollut kokonaistaloudellisesti järkevä.

Aiemmin tänä syksynä eduskunta on saanut hallitukselta selonteon uuden kuntalain vaikutuksista kuntien hallintoon. Selonteosta keskustellaan ja se voidaan lähettää valiokuntakäsittelyyn. Eduskunta ei kuitenkaan tee sen pohjalta mitään päätöksiä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme