Mainos
Mainos

Ehdotus: Talvivaaran velkoja leikattava 99 prosenttia

Tänään jätetyssä Talvivaaran saneerausohjelmaehdotuksessa ehdotetaan, että Talvivaaran velkoja leikattaisiin 99 prosenttia. 

Selvittäjä ehdottaa, että Talvivaara Sotkamon etuoikeudettomien velkojien pääomaa (yhteensä vähintään 956 miljoonaa euroa) on leikattava 99 prosenttia ja Talvivaaran etuoikeudettomien velkojen pääomaa (yhteensä 478 miljoonaa euroa) 97 prosenttia.

Käytännössä se tarkoittaa sitä, että 99 prosenttia veloista leikkaantuu ja  annetaan anteeksi ja yksi prosentti siirtyisi uudelle perustettavalle yhtiölle.

– Konkurssissa menisi kaikki, tässä liiketoimintasiirrossa taas rakennetaan pohjaa uudelle yhtiölle, selvityksen jättänyt Pekka Jaatinen kertoo MTV Uutisille.

Selvittäjän näkemyksen mukaan Talvivaaran liiketoiminta on osoittautunut saneerausmenettelyn aikana elinkelpoiseksi ja kaivostoiminta voidaan saada kannatavaksi.


Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot