Mainos
Mainos

EK arvostelee Finnwatchin selvitystä veroparatiiseista

Elinkeinoelämän keskusliitto (EK) ihmettelee kansalaisjärjestö Finnwatchin selvitystä yritysten kytköksistä veroparatiiseihin.

EK pitää selvitystä virheellisenä ja huomauttaa, että esiin nostetut holding-yhtiöt ovat normaali osa konsernirakennetta. Niiden käyttö ei EK:n mielestä välttämättä tarkoita veronkiertoa tai veron minimoimista.

Finnwatchin selvityksen mukaan suomalaisyritykset hyödyntävät yleisesti veroparatiiseja. Järjestön mukaan 20:lla liikevaihdoltaan suurimmalla suomalaisyrityksellä on yhteensä 225 tytäryhtiötä veroparatiiseiksi luokiteltavissa maissa.

EK arvostelee myös Finnwatchin tulkintaa Hollannista veroparatiisina.

– Raportissa veroparatiisiksi nimeämiseksi näyttäisikin riittävän se, että maa on luonut kilpailukykyisen yritysverojärjestelmän, joka houkutellee yrityksiä.

 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot