Mainos
Mainos

EK haluaa ylimmän marginaaliveron alle 50 prosenttiin

Elinkeinoelämän keskusliitto EK haluaa hallitukselta uusia veronkevennyspäätöksiä elokuun budjettiriihessä. Tärkeimpänä EK pitää johtaja Arto Ojalan mukaan ylimmän marginaaliveron painamista alle 50 prosenttiin.

Ojala toteaa Kauppalehdessä, ettei veronkevennyksissä ole kovan kilpailun vuoksi varaa pitää taukoja. Ojala kiitti hallitusta ansio- ja yhtiöverotuksen keventämisestä. Verokilpailu on hänen mukaansa kuitenkin kovaa, ja euromaista vain Belgiassa on Suomea kireämpi ansioverotus, Ojala huomauttaa.

- Hallitusohjelmaa ei vielä ole kokonaisuudessaan toteutettu verotuksen osalta. Tavoite ylimmän marginaaliveron painamisesta alle 50 prosentin on yhä olemassa, sanoo Ojala.

Valtiovarainministeriö aloittaa sisäiset budjettineuvottelut elokuun alussa. Hallituksen budjettiriihi pidetään elokuun lopulla, ja budjettiesitys annetaan eduskunnalle syyskuussa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme