Mainos
Mainos

EK: Kesätöitä tarjolla vähintään viime vuoden tapaan

Yritykset tarjoavat nyt nuorille kesätyöpaikkoja vähintään yhtä paljon kuin viime vuonna, Elinkeinoelämän keskusliitosta (EK) kerrotaan.

Liiton jäsenyrityksistä noin 85 prosenttia arvioi, että kesätyöläisten määrä pysyy viime vuoden tasolla. Yrityksistä 12 prosenttia odottaa kesätyöläisten määrän kasvavan.

Eniten kesätyöntekijöiden määrää ovat aikoneet lisätä teknologiateollisuuden, kiinteistöpalveluiden sekä tutkimus- ja teknisten palveluiden yritykset.

EK:n tämän vuoden tavoite on tarjota 130 000 nuorelle kesätöitä liiton jäsenyrityksissä. Tavoite on sama kuin vuosi sitten.

Viime vuonna tavoitetta ei kuitenkaan saavutettu, sillä liiton jäsenyritykset palkkasivat lopulta arviolta 120 000 nuorta. Muun muassa rakennusalalla osa suunnitelluista hankkeista jäi tuolloin toteuttamatta ja kaavaillut kesätyöntekijät palkkaamatta.

Tiedot perustuvat syksyllä toteutettuun EK:n henkilöstö- ja koulutustiedusteluun.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme