Mainos
Mainos

EK: Luottamusindikaattorit heikoimmalla tasollaan koskaan

Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n tekemä teollisuuden luottamusindikaattori on alimmillaan sitten tiedustelun käynnistämisen vuonna 1993.

EK:n mukaan teollisuuden indikaattori on laskenut vielä jonkin verran joulukuun matalalta tasolta. Lasku johtui ennen kaikkea tilauskannan supistumisesta. Myös tuotanto-odotukset ja kapasiteetin käyttöaste ovat heikot.

Samoin rakentamisen luottamusindikaattori on kyselyhistorian matalimmalla tasolla. Heikennys viime kuuhun verrattuna oli melko suuri. Tilauskanta on selvästi tavanomaista niukempi, ja henkilöstön odotetaan vähenevän tuntuvasti lähikuukausina.

Palveluyritysten luottamusindikaattori jatkoi sekin tasaista laskuaan, vaikka palvelualojen suhdannekuva ei olekaan yhtä heikko kuin teollisuudessa ja rakentamisessa. Myynti kasvoi vielä vähän, mutta lähikuukausina sen odotetaan supistuvan. Yritykset kuvaavat suhdannetilannettaan selvästi tavanomaista heikommaksi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme