Mainos
Mainos

EK:n Häkämies: Kolmikanta yhteisiin neuvotteluihin

Elinkeinoelämän keskusliitto on valmis käymään keskusteluita palkansaajakeskusjärjestöjen ja hallituksen kanssa kokoavasta työmarkkinaratkaisusta.

Toimitusjohtaja Jyri Häkämiehen mukaan liiton virallinen kanta on edelleen, että auki olevista työehtosopimuksista neuvotellaan liittokierroksella, eikä keskitettyä ratkaisua tehdä.

Taloustilanne on kuitenkin heikentynyt niin paljon, että hän toivoo työmarkkinakeskusjärjestöjen ja hallituksen miettivän lähiviikkoina yhdessä, miten palkkakierros, hallituksen tekemät toimet sekä päätökset työurien pidentämisestä ja työeläkemaksuista saadaan sovitettua yhteen.

– Tilanne on vaikeutunut ja pitää olla kykyä hakea parhaita ratkaisuita työmarkkinajärjestöjen ja maan hallituksen kesken ja sitten katsotaan millä keinoilla se syntyy.

Ainoa tähän mennessä sovittu tapaaminen kolmikannan kesken on pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) koolle kutsuma keskustelutilaisuus elokuun lopussa.

Häkämiehen mukaan lähiviikkoina selviää, kuinka tiiviitä keskusteluista tulee.

– Syntyykö jokin virallinen prosessi, sitä en lähde ennakoimaan. Tämän hetken kanta on, että mennään kohti liittokierrosta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme