Mainos
Mainos

EK:n Häkämies: Yhdysvaltojen kanssa neuvoteltava tuontitulleista – "Aiheuttaa suurinta vahinkoa Yhdysvalloille itselleen"

Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtaja Jyri Häkämies kertoo tiedotteessa, että EU:n on noustava puolustamaan vapaakauppaa sopimalla vapaakauppasopimuksia muiden maiden kanssa.

Yhdysvaltojen päätöstä rajoittaa teräksen ja alumiinin tuontia hän kertoo pitävänsä erittäin valitettavana. Hän näkee suurimpana uhkana tilanteen kärjistymisen ja vastatoimien kierteen.

– Kauppapoliittisten vastatoimien kierre muodostaisi toteutuessaan merkittävimmän uhkatekijän Suomen viennin kasvunäkymille, Häkämies sanoo.

Hänen mukaansa on keskeistä, että tilanteen löydetään ratkaisu neuvotteluiden kautta. Hänen mukaansa Yhdysvaltojen tuontirajoitusten suorat taloudelliset vaikutukset ovat rajalliset Suomelle ja Euroopalle. Maan kauppapoliittinen linja herättää hänessä kuitenkin huolta.

– Yhdysvaltojen valitsema lähestymistapa aiheuttaa suurinta vahinkoa Yhdysvalloille itselleen, hän arvioi.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kertoi tuontitulleista tänään illalla pitämässään tiedotustilaisuudessa.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot