Mainos
Mainos

EK:n johtaja: Jos rupla heikkenee enemmän, niin Tahkolla voi rällästää vähemmän

Matkailuala ei usko Ukrainan kriisiin liittyvien pakotteiden nopeisiin vaikutuksiin venäläismatkailussa

Itä-Suomen matkailukohteissa venäläisten määrä on paikoin kasvanut vielä tässäkin kuussa. Ensi vuotta budjetoidaan kuitenkin nyt varovasti.

Esimerkiksi Tahkolla koko vuoden liikevaihdosta venäläisten osuus on neljännes ja kaikki epävarmuustekijät otetaan vakavasti. Nopeasti turistivirran ei uskota pienentyvän.

-Ensi vuoden vaihteen pääsesongissahan se sitten tuntuu jos on tuntuakseen, toteaa TAHKOcom Oy:n toimitusjohtaja Jari Mathalt MTV Uutisille.

Matkailualan mielestä tavallisten kansalaisten viisumin saanti on ratkaiseva asia.

Elinkeinoelämän keskusliiton johtaja Kai Mykkänen kertoo MTV Uutisten haastattelussa, että viisumin saannin hankaloitumisen lisäksi suuri uhka turismille on ruplan heikkeneminen.

-Ruplan heikkeneminen on suurin uhka. Jos se on nyt viidenneksen heikentynyt ja heikentyy vielä esimerkiksi saman verran tänä vuonna lisää, niin silloin venäläiset ovat sen verran köyhempiä euroissa, toteaa Mykkänen

-Jos on neljäkymmentä prosenttia vähemmän ostovoimaa niin Tahkolla voi rällästää vähemmän, Mykkänen jatkaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme