Mainos
Mainos

EK: Tuotantokuopasta kivutaan hitaasti

Elinkeinoelämän keskusliiton johtava ekonomisti Penna Urrila arvioi, että taantuma on taltutettu.

- Taantuma on siinä mielessä takana, että viime vuosi mentiin parempaan suuntaan, noustiin ylöspäin aina vuoden loppuun saakka. Lievästä kasvusta huolimatta me olemme kuitenkin edelleen varsin kaukana taantumaa edeltäneistä tuotannon tasoista.

Urrilan mukaan tuotannon taso romahti Suomessa taantuman aikaan niin paljon, että tuotantokuopasta kipuaminen kestää vielä pitkään.

- Romahdus oli kerta kaikkiaan niin suuri Suomen viennissä ja teollisuustuotannossa, että kestää nykyisellä, ihan kohtuullisellakin kasvuvauhdilla pitkään, että se saadaan kurottua umpeen.

Taantuman aikaan heikentynyt työllisyystilanne kääntyi viime vuoden viimeisellä neljänneksellä kasvuun.

- Mutta näillä tuotantoluvuilla mitä meillä nyt on, työpaikkoja tuskin tulee tänä vuonna vielä merkittävästi lisää, Urrila jatkaa.

- Lisäksi kansainvälisestä taloudesta tulee riskitekijöitä, jotka voivat realisoitua, kuten EU:n kriisimaiden tilanteet ja erilaiset poliittiset tekijät, jotka voivat vaikuttaa esimerkiksi raaka-aineiden hintoihin, Urrila laskelmoi.

(MTV3)

Katso Leea Ollikaisen juttu (Seitsemän uutiset 3.2.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme