Mainos
Mainos

EK: Työvoiman määrä laski – yritysten odotukset yhä apeat

Työvoiman määrä on laskenut kaikilla kolmella päätoimialalla huhti-kesäkuussa, selviää Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n heinäkuun suhdannebarometrista.

Voimakkainta lasku oli teollisuudessa. Lähikuukausina työvoiman arvioidaan vähenevän edelleen. Rakennusyrityksissä henkilöstön määrän arvioidaan pysyvän ennallaan.  

Yritysten lähiaikojen odotukset ovat yhä apeat. Suhdannetilannetta kuvataan kaikilla päätoimialoilla tavanomaista heikommaksi. Ainoastaan rakentamisessa odotetaan pientä parannusta.  

Teollisuusyritykset eivät arvioi tuotantonsa kasvavan lähikuukausien aikana. Myös palveluyritysten mukaan myynnin kasvu on jäämässä hitaaksi.  

Yritykset kokevat, että merkittävin toiminnan este on edelleen huono kysyntä. Sekä teollisuusyrityksistä että rakennusalan yrityksistä 45 prosenttia kokee kysynnän vaisuksi. Palveluyrityksistä 39 prosenttia arvioi kysyntänsä heikoksi.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot