Mainos
Mainos

EK valmistelee omaa ehdotusta vanhempainvapaista

EK valmistelee omaa ehdotusta vanhempainvapaiden uudistamiseksi, kertoo pääekonomi Penna Urrila.

Urrilan mukaan nykyinen järjestelmä ei edistä työllisyysasteen nousua.

Korkeat ja tuloihin sidotut päivähoitomaksut ovat loukku monille pieni- ja keskituloisille, erityisesti yksinhuoltajille.

– Pelkästään talouskasvu ei riitä nostamaan työllisyyttä 72 prosenttiin. Jos 25–44-vuotiaiden naisten työllisyys olisi meillä samalla tasolla kuin muissa Pohjoismaissa, olisi meillä 50 000 ihmistä enemmän työelämässä, Urrila sanoo.

EK:n uudistuksen tavoite on nostaa työllisyysastetta, erityisesti naisilla ja parantaa työelämän tasa-arvoa. Mutta uudistus ei saa aiheuttaa lisäkustannuksia julkiselle sektorille tai elinkeinoelämälle.

Urrila ei kerro, milloin ehdotuksen on määrä valmistua tai mitä siihen sisältyy.

– Uskoisin, että meillä on paljon yhtäläisyyksiä SAK:n ehdotuksen kanssa, mutta me teemme oman ehdotuksemme sekä perhevapaista että päivähoitomaksuista, Urrila sanoi.


Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot