Mainos
Mainos

EK: Yritykset yhä varpaillaan

Suomalaisten yritysten odotukset ovat yhä varovaisia, kertoo EK:n suhdannebarometri. Suhdannetilanne on kaikilla toimialoilla alle keskimääräisen.

Teollisuusyritykset odottavat kuitenkin tuotannon kasvavan aavistuksen lähikuukausina ja kasvun nopeutuvan loppukevään aikana.

Henkilöstön määrä on sitä vastoin laskussa. Barometrin mukaan yritysten tilanteet vaihtelevat paljon ja hajonta on kasvanut.

EK:n suhdannebarometri julkaistaan neljä kertaa vuodessa. Tammikuussa tehtyyn tiedusteluun vastasi 1171 yritystä, jotka työllistävät Suomessa runsaat 270 000 henkilöä. 

  Suomen kausitasoitettu tuotanto pieneni marraskuussa 1,1 prosenttia verrattuna edellisvuoden marraskuuhun, kertoo Tilastokeskus. 

Lokakuuhun verrattuna tuotanto hupeni 0,4 prosenttia.

Viime vuoden kaikkien kuukausien tuotanto on painunut Tilastokeskuksen luvuissa miinukselle, kesä- ja syyskuuta lukuun ottamatta.

Alkaneelle vuodelle ennustuslaitokset odottavat kasvun pientä elpymistä.

 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot