Mainos
Mainos

Ekonomisti rakennepaketista: Kelvannee luottoluokittajille

Suomen luottoluokituksen säilymisen kannalta hallituksen rakenneuudistukset vaikuttavat toistaiseksi riittäviltä, arvioi Danske Bankin pääekonomisti Pasi Kuoppamäki.  

-Toimenpiteet ja suunnitelma ovat sitä mittaluokkaa, että uskon sen riittävän luottoluokituslaitoksille ja Suomi saa nyt toistaiseksi pidettyä kolmen A:n luokituksensa, hän arvioi. 

Kuoppamäki kuitenkin muistuttaa, että suunnitelmat on vielä pantava toimeen. 

-Yksi avainasioista, joihin luottoluokittajat ovat kiinnittäneet huomiota, on työurien pituus ja eläkeikäkysymykset, jotka jäävät pitkälti kolmikannan valmisteluun. Siihenkin näyttää olevan poliittista tahtoa, joten uskon, että luottoluokittajat suhtautuvat myötämielisesti tilanteeseen, Kuoppamäki sanoo. 

Standard & Poor's vahvisti lokakuussa Suomen kuuluvan luokitukseltaan parhaaseen AAA-luokkaan. Suomella on paras luokitus myös kahdelta muulta merkittävältä luokittajalta Moody'silta ja Fitchiltä. 

Luottoluokittajat tarkastelevat riskejä, jotka voivat vaikuttaa valtion velanmaksukykyyn. Jos luokitus laskee, valtio joutuu maksamaan lainarahastaan suurempaa hintaa.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot