Mainos
Mainos

Ekonomisti: Suomen tulisi malttaa palkkojen kanssa

Suomen tulisi malttaa palkkojen nostamisen kanssa, jotta talouden taantuma saataisiin selätettyä. Samalla tuottavuuskehitys nousisi ja maa säilyttäisi kilpailukykynsä.

– Nyt täytyy katsoa, mitä Saksa teki. Se nousi Euroopan heikosta miehestä vahvaksi. Siellä palkat nousivat vähemmän kuin muilla mailla, ja sillä se hankki tappavan kilpailukyvyn. Suomi teki päinvastoin - antoi palkkojen nousta enemmän kuin kilpailijamaissa, ja täten tuottavuuskehitys ei ollut niin hyvää, kertoo MTV3:n Huomenta Suomessa vieraillut Aktian pääekonomisti Timo Tyrväinen.

Tyrväisen mukaan pelkona on Italian tilanne, jossa kustannukset ovat karanneet eikä kilpailukykyäkään enää juuri ole.

– Suomesta tuntui, että palkkojen nosto oli maltillista, mutta se oli kuitenkin vähän liikaa. Nyt tilanne pitäisi korjata.

Tyrväinen on kuitenkin optimistinen talouden tulevaisuuden suhteen. Hän uskoo, että talouskasvu asettuu kolmen prosentin tienoille - eli keväiset näkemykset 1,5 prosentin kasvusta tuplaantuisivat.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme