Mainos
Mainos

Ekonomisti Tyrväinen Britannian EU-eron vaikutuksista: Helsingin pörssi sukeltaa pitkäksi aikaa

Britannian päätös erota Euroopan unionista on Suomen taloudelle negatiivinen. Aktian johtava neuvonantaja Timo Tyrväinen lohduttaa kuitenkin, ettei ero tule tappamaan Suomen talouskasvua.

Helsingin pörssi avautuu seuraavan kerran juhannuksen jälkeen maanantaina. Tyrväisen mukaan pörssissä tulee tapahtumaan raju korjausliike alaspäin.

– Helsingin pörssissä toteutuu heti maanantaiaamuna se, mikä muualla maailmassa nähdään nyt viikonlopun aikana. Valuuttakursseilla on taipumus heilahdella ylilyövästi. Ensin kurssit heikkenevät luonnottoman paljon ja sen jälkeen tulee palautumisliike. Ei ole pienintäkään epäilystä siitä, että kyllä tässä jäädään pitkäksi aikaa reilusti alle niiden kurssitasojen, missä nyt on totuttu olemaan, Tyrväinen sanoo MTV Uutisten haastattelussa.

Tyrväinen uskoo, että Britannian EU-ero ei paina Suomea kuitenkaan syvälle taantumaan.

– Meillä on päästy hauraan elpymisen tielle. Ei me oltaisi tarvittu tähän enää mitään tällaista negatiivista. Jos Britannian talouskasvun arvioidaan hidastuvan pitkässä juoksussa 0,3 prosenttiyksikköä vuodessa. Niin Suomen hidastuu ehkä 0,1 prosenttiyksikköä. Ei se riitä viemään Suomea takaisin syvenevään taantumaan. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme