Mainos
Mainos

EKP haluaa Suomelta lisätukea kriisirahastolle

Euroopan keskuspankki EKP haluaa Suomelta lisätukea EU:n kriisirahastolle.

EKP:n johtaja Mario Draghin rmukaan kriisirahasto tarvitsee lisätukea kolmen A:n luottoluokituksen mailta. Näitä ovat Suomi, Saksa, Hollanti ja Luxemburg.

Draghi sanoi illalla, että panostuksia tarvitaan lisää AAA-mailta, jos halutaan säilyttää sama hinnoitus- ja lainauskyky. Hän ei kuitenkaan arvioinut, miten suuria lisäpanostuksia voitaisiin vaatia Suomelta ja muilta parhaimman luokituksen mailta.

Ranskan ei näe tukitarvetta

Ranskan valtiovarainministeri Francois Baroin näkee tukitarpeen päinvastaisena. Baroinin mukaan Euroopan rahoitusvakausväline ERVV ei tarvitse lisää tukirahaa huolimatta luottoluokituksen laskemisesta. Hänen mukaansa rahasto säilyttää lainauskykynsä hyvänä, eikä se tarvitse erityistoimia.

Luottoluokittaja Standard & Poor's laski eilen kriisirahaston luokitusta kolmesta A:sta yhden pykälän AA+:aan. Jo perjantaina yhtiö laski saman verran muun muassa Ranskan ja Itävallan luokitusta.

(MTV3-STT)

Katso Euroopan keskuspankin johtajan Mario Draghin kommentit:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme