Mainos
Mainos

EKP: Miksi maksut viipyvät, kun sähköposti vilahtaa hetkessä perille?

Euroopan keskuspankki haluaa EU-maihin yhteisen pikamaksujärjestelmän.

 EKP:n johtokunnan jäsenen Yves Merschin mukaan mukaan käyttäjät ovat kyllästyneet maksunvälityksen hitauteen ja siihen, että maksuja ei voi tehdä helposti rajojen yli.

EKP:lle tulee toistuvasti kyselyjä, miksi sähköiset maksut viipyvät matkallaan päivätolkulla, kun sähköpostit ja tekstarit vilahtavat perille hetkessä.  

- Käyttäjät haluavat, että vähittäismaksujen maksaminen toimii kuten muukin digitaalinen sisältö: helposti, turvallisesti, valtioiden rajoista riippumatta ja viipymättä, Mersch sanoi.  

Yhteistä eurooppalaista järjestelmää tukee Merschin mukaan sekin, että verkkomaailman suuret toimijat eli Apple, Google, Microsoft, Amazon ja Facebook joko tarjoavat maksupalveluita tai harkitsevat niiden tarjoamista.  

Sähköisten maksutapojen kehittymisestä huolimatta EKP:ssä uskotaan, että perinteisellä käteisellä rahallakin on edelleen paikkansa. Mersch sanoi, ettei hän usko visioihin yhteiskunnasta ilman käteistä.  

- Se lienee samanlainen illuusio kuin paljon puhuttu paperiton toimisto, Mersch sanoi.  

Mersch puhui Suomen Pankin ja EKP:n vähittäismaksukonferenssissa Helsingissä.   

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme