Mainos
Mainos

EKP:n Duisenberg: Eurolla vahva tulevaisuus

Euron kurssin pysytteleminen pitkään alhaisena saattaa Europopan keskuspankin pääjohtajan Wim Duisenbergin mukaan johtaa kuluttajahintojen nousuun ja heikentää uskoa euroon vakaana valuuttana.

Euroseteleita

Tänään Frankfurtissa julkisuuteen antamassaan lausunnossa Duisenberg vakuutti EKP:n seuraavan tarkasti euron arvon kehitystä.

Duisenberg sanoi EKP:n tekevän kaikkensa hintavakauden säilyttämiseksi euroalueella. Kansalaiset voivat luottaa siihen, että euro on tulevaisuudessa vahva valuutta, jonka arvo perustuu hintavakauteen ja Euroopan talouden vahvuuteen, hän vakuutti.

Euroalueen nykyisen hintavakauden pitäisi Duisenbergin mukaan rauhoittaa kansalaisten huolia. Hintataso ei hänen mukaansa ole moneen vuosikymmeneen ollut vakaa yhtä pitkään kuin nyt.

-Tämä sisäinen vakaus merkitsee sitä, että ihmiset voivat luottaa säästöjensä ja eläkkeidensä pitkäaikaiseen arvon säilymiseen, sanoi Duisenberg. EKP on puolen vuoden aikana nostanut korkoja neljästi torjuakseen hintavakauteen kohdistuvia uhkia.

Keskuspankki tekee Duisenbergin mukaan jatkossakin kaiken mitä se voi hintavakauden turvaamiseksi euroalueella. Näin EKP auttaa muuttamaan nykyisen talouden noususuhdanteen pitkään jatkuvaksi korkeaksi taloudelliseksi kasvuksi ja alentamaan työttömyyttä.

Duisenberg ei lausunnossaan puutu enempää euron kurssiin tai EKP:n suunnitelmiin. Hän sanoi antaneensa lausuntonsa euron arvosta huolestuneille kansalaisille, joiden mielissä euron viimeaikainen kurssikehitys on herättänyt kysymyksiä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme