Mainos
Mainos

EKP:n ei odoteta taipuvan nopeasti koronlaskuun

Korkofutuurien perusteella on vain 20-30 prosentin todennäköisyys, että EKP laskee korkoa kesäkuuhun mennessä.

Ekonomistit eivät usko Euroopan keskuspankin EKP:n laskevan ohjauskorkoaan lisääntyneistä poliittisista paineista huolimatta. Koron laskua ovat vaatineet muiden muassa Saksan liittokansleri Gerhard Schröder ja Ranskan pääministeri Jean-Pierre Raffarin.

Ekonomistien näkemyksen mukaan EKP laskee korkoaan vain, jos hintojen nousuvauhti eli inflaatio olisi ennakoitua selvästi vähäisempää ja Euroopan talouskasvu olisi todellisessa vaarassa.

- Emme näe merkkejä kummastakaan tällä hetkellä, saksalaisen HVB-pankin pääekonomisti Martin Hüfner sanoi uutistoimisto Reutersille.

Samaa mieltä Citigroupin ekonomisti Jose-Luis Alzola. Hänen mukaansa EKP:n ei voi odottaa puuttuvan nopeasti ennätysalhaiseen korkotasoon. EKP:n ohjauskorko on nyt 2 prosenttia.

Korkofutuurien perusteella on vain 20-30 prosentin todennäköisyys, että EKP laskee korkoa kesäkuuhun mennessä.

EKP:n neuvosto on seuraavan kerran koolla ensi viikon torstaina. Poliitikot ovat vaatineet ohjauskoron pudottamista, koska suhteessa dollariin kovasti vahvistunut euro heikentää yritysten vientiä.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme