Mainos
Mainos

EKP:n pääjohtaja: Talouskriisiä ei pidä liiotella

Euroopan keskuspankin pääjohtaja Wim Duisenberg varoitti tänään ylidramatisoimasta Venäjän ja Aasian talouskriisejä. Duisenberg puhui Frankfurtissa EKP:n neuvoston kokouksen jälkeen.

Vaikka Aasian ja Venäjän kriisien tarkkaa vaikutusta on vaikea mitata, ei ole epäilystäkään siitä, etteivätkö noiden alueiden tapahtumat heikentäisi maailman taloutta, Duisenberg sanoi. Noiden tapahtumien vaikutus euroalueeseen on hänen mielestään kuitenkin rajallinen, sillä kriisialueiden osuus maailmankaupasta on vähäinen.

Uusimpien lukujen mukaan Euroopan talous- ja rahaliiton Emun jäsenmaiden talouskasvu jatkuu suurin piirtein ennallaan, kertoi Duisenberg.

Duisenberg kehotti euroalueeseen tulevia maita pitämään budjettialijäämänsä alle sovitun kolmen prosentin osuuden. Muutoin on luvassa vaikeuksia neljän kuukauden kuluttua aloittavalla euroalueella.
(STT-Reuters-DPA-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme