Mainos
Mainos

EKP nosti euroalueen kasvuennustettaan

Euroopan keskuspankki on nostanut ensi vuoden kasvuennustettaan. EKP odottaa nyt, että euroalueen bruttokansantuote nousee ensi vuonna 1,1 prosenttia. Aiempi ennuste ensi vuodelle oli 0,1 prosenttiyksikköä alempi. 

Vuonna 2015 euroalueen talouden pitäisi kasvaa puolitoista prosenttia. Kuluvaa vuotta koskevan arvionsa EKP piti ennallaan -0,4 prosentissa. 

EKP muutti myös inflaatioennustettaan. Pankki arvioi nyt, että kuluttajahinnat nousevat tänä vuonna 1,4 ja ensi vuonna 1,1 prosenttia. Aiempi ennuste oli 1,5 prosenttia tänä vuonna ja 1,3 prosenttia ensi vuonna. 

Inflaatio kävi alimmillaan lokakuussa 0,7 prosentissa mutta nousi 0,9 prosenttiin marraskuussa. 

EKP piti ohjauskorkonsa ennallaan 

EKP päätti tänään pitää ohjauskorkonsa ennallaan. Korko on 0,25 prosenttia, mihin EKP laski sen marraskuun korkokokouksessaan. Päätös oli odotettu. 

Ohjauskorko on nyt alhaisimmillaan Euroopan keskuspankin historiassa. Pankki pyrkii elvyttämään euroalueen taloutta pitämällä koron alhaalla. 

EKP:n ohjauskorko vaikuttaa muun muassa asuntolainoissa yleisesti käytettyihin euriborkorkoihin.  

 

 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot