Mainos
Mainos

EKP ohjauskoron ennallaan

Euroopan keskuspankki päätti tänään pitää rahamarkkinoiden ohjauskoron ennallaan 2,75 prosentissa. Päätös oli odotettu. Ohjauskorkoa on tänä vuonna nostettu jo kolmesti. Viimeksi nosto tehtiin kesäkuussa, jolloin korko nousi 25 pistettä.

Keskuspankki antoi samalla vahvoja viitteitä siitä, että koronnousu saattaa jatkua niinkin pian kuin kuin elokuussa. Nousupaineita ovat enteilleet myös taloustieteilijöiden arviot sekä tavoiteltua suurempi inflaatio.

Pääjohtaja Jean-Claude Trichet kertoi, että keskuspankki on erittäin varuillaan inflaatioriskin takia. Samalla ilmoitettiin, että elokuun korkopäätöksestä ei perinteiseen tapaan päätetä puhelinkonferenssissa, vaan tavallisessa kokouksessa.

-Olemme hyvin valppaina varmistaaksemme, etteivät hintojen vakautta keskipitkällä aikavälillä uhkaavat riskit toteudu, Trichet muotoili.

Vastaavanlainen kielenkäyttö on aiemmin suoraan edeltänyt keskuspankin koronnostoa.

Euron arvo reagoi lausuntoon vahvistumalla Yhdysvaltain dollaria vastaan. Japanin jeniä vastaan laskettuna euron arvo käväisi torstaina korkeammassa lukemassa kuin moniin vuosiin.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme