Mainos
Mainos

EKP osti 3,8 miljardilla eurolla velkakirjoja

Euroopan keskuspankki EKP kertoo moninkertaistaneensa valtionlainojen ostot viime viikolla. Pankki hankki jälkimarkkinoilta euromaiden joukkovelkakirjoja vajaalla 3,8 miljardilla eurolla, kun edellisellä viikolla rahaa kului ostoihin 1,1 miljardia euroa.

Valtionlainojen osto jälkimarkkinoilta on keino tukea niitä euromaita, joiden valtionlainojen korot uhkaavat nousta liian korkealle. EKP ei kerro, minkä maiden lainoja se on ostanut, mutta Italian ja Espanjan korot liikkuvat vaaravyöhykkeellä.

Italian 10 vuoden lainan korko liikkui maanantaina iltapäivällä 6,6 prosentissa ja Espanjan 5,2 prosentissa. Jos korko nousee yli 7 prosentin, maan edellytykset selvitä lainanhoitokuluistaan heikkenevät merkittävästi.

Viime viikon ostot jäivät edelleen murto-osaan viime elokuuhun verrattuna. Tuolloin EKP osti enimmillään valtionlainoja 22 miljardilla eurolla viikossa.

Pankki on ostanut nyt lainoja 217 miljardilla eurolla siitä lähtien, kun se aloitti operaatiot jälkimarkkinoilla vuonna 2010.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme