Mainos
Mainos

EKP piti korot ennallaan

Euroopan keskuspankki piti keskeisen ohjauskorkonsa ennallaan 2 prosentissa.

EKP piti ohjauskorkonsa ennallaan eli 2 prosentissa. Pankin neuvosto laski koron kesäkuun alussa 2 prosenttiin. Ohjauskorko on nyt alhaisimmillaan sitten toisen maailmansodan.

Korkokokouksen jälkeisessä tiedotustilaisuudessa EKP:n pääjohtaja Jean-Claude Trichet viestitti, ettei aivan lähiaikoina näyttäisi olevan tarvetta koron nostoon. Vaikka hintojen nousuvauhti eli inflaatio kiihtyi hieman marraskuussa ja meni hieman EKP:n tavoitteeksi asettaman 2 prosentin yläpuolelle, Trichet arvioi monien tekijöiden keventävän inflaatiopaineita keskipitkällä aikavälillä.

Yksi näistä on euron arvo. Sen vahvistuminen on hidastanut muualta tuotavien tuotteiden ja laitteiden hintojen nousua. Myös kotimarkkinoiden hintapaineiden Trichet uskoo olevan hallinnassa. Vaikka talouskasvu on vauhdittumassa, työttömyyden uskotaan hidastavan palkkojen nousupaineita.

Myöskään Englannin keskuspankki ei puuttunut tämän päiväisessä kokouksessa ohjauskorkoonsa. Britanniassa korko on 3,75 prosenttia.

(MTV3-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme