Mainos
Mainos

Eläketurvakeskus: Työeläkemaksuun korotuksia – heikko syntyvyys lisää paineita

Eläketurvakeskus on päivittänyt laskelmansa lakisääteisten eläkkeiden kehityksestä ja ennakoi korotuspaineita työeläkemaksuihin. Eläketurvakeskuksen mukaan painetta korotuksiin tuovat esimerkiksi matala korkotaso ja heikko työllisyyskehitys.

Eläketurvakeskuksen mukaan nykyinen työeläkemaksun taso riittää 2020-luvun alkuun, jonka jälkeen maksujen väliaikainen korotuspaine on noin puoli prosenttiyksikköä.

– Vuoden 2017 työeläkeuudistuksen ansiosta työeläkemeno on hyvin ennakoitavissa. Talouskehityksen riskejä maksutulolle ja sijoitusvaroille se ei kuitenkaan poista. Lähivuosien kehitys ratkaisee maksun nousupaineen suuruuden, sanoo Eläketurvakeskuksen johtaja Mikko Kautto tiedotteessa.

Pitkällä aikavälillä myös heikko syntyvyys lisää paineita maksujen korotukseen. Matalan syntyvyyden vuoksi tulevaisuudessa on entistä vähemmän eläkemaksujen maksajia ja enemmän eläkeläisiä. Eläketurvakeskuksen mukaan vuonna 2030 eläkkeensaajia on noin 200 000 nykyistä enemmän.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme