Mainos
Mainos

Eläkeyhtiöt joutuvat selvittämään sijoituskohteitaan

Vakuutusvalvontavirasto on pyytänyt eläkeyhtiöiltä selvitystä niiden varallisuudesta ja sijoituskohteista.

Kaikilta seitsemältä suomalaiselta eläkeyhtiöltä vaaditaan selvitystä vakavaraisuudesta huomiseen mennessä. Lisäksi virasto on tiedustellut eläkeyhtiöiltä, onko niillä sijoituksia yhdysvaltalaisessa konkurssiin ajautuneessa Lehman Brothers -investointipankissa.

Vakuutusvalvontaviraston tarkastusyksikön päällikkö Seppo Juutilainen myöntää, että eläkevarojen sijoittamisen valvonta ei ole helppoa.

- Instrumentit ovat sen kaltaisia, ettei sijoittajakaan välttämättä ilman hyvin tarkkaa selvitystä tiedä, mitä kaikkia riskejä sijoitukseen voi liittyä, Juutilainen sanoo sanomalehti Kalevassa.

Eläkeyhtiöt raportoivat normaalisti vakavaraisuudesta neljännesvuosittain, mikä on Juutilaisen mielestä ollut tähän vuoteen saakka riittävä aikaväli.

- Tämä on säänneltyä toimintaa, mutta toki salkussa voi olla suuriakin riskejä sisältäviä sijoituksia, koska sitä kautta haetaan tuottoja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme