Mainos
Mainos

Elcoteq kasvaa Nokian ja Ericssonin tahtiin

Elektroniikan valmistuspalveluja tarjoavan Elcoteqin alkuvuoden tulos rahoituserien jälkeen heikkeni vajaaseen 15 miljoonaan markkaan. Viime vuonna yhtiö tahkosi tammi-kesäkuussa 28 miljoonan markan tuloksen. Elcoteqin mukaan tulosheikennyksen takana ovat suunniteltua alhaisemmat käyttöasteet, jotka aiheutuivat voimistuneista kysyntävaihteluista.

Alkuvuoden liikevaihdosta 71 prosenttia syntyi matkapuhelinten ja niiden osien valmistuksesta. Yhtiön suurimmat asiakkaat ovat Nokia, Ericsson ja ABB. Pelkästään Nokian ja Ericssonin yhteenlaskettu osuus Elcoteqin liikevaihdosta oli 76 prosenttia. Vielä viime keväänä Nokian ja Ericssonin osuus jäi 66 prosenttiin liikevaihdosta. Tietoliikennemarkkinoiden nopean kasvun takia teollisuuselektroniikan suhteellinen osuus liikevaihdosta supistui 13 prosenttiin viime vuoden 14 prosentista.

Yhtiön kasvatti liikevaihtoaan alkuvuonna lähes 920 miljoonaan viime vuoden 635 miljoonasta markasta. Kasvua oli lähes 45 prosenttia. Elcoteqin koko vuoden tavoitteena on ollut 50 prosentin liikevaihdon lisäys. Yhtiöstä arvellaan, että tavoitteesta jäädään jonkin verran.

Elektroniikan komponenttien saatavuus on jatkunut kohtuullisena, eikä Elcoteqin tuotanto ole kärsinyt saatavuusongelmista.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme