Mainos
Mainos

Elcoteqilta uusi tehdas Pietariin

Elcoteqin toisen Pietarin-tehtaan rakennustyöt alkavat tämän vuoden lopulla. Yhtiö selvittää myös mahdollisuutta yhdistää nykyiset osakesarjansa.

Elektroniikan sopimusvalmistaja Elcoteq aloittaa uuden tehtaan rakennustyöt Pietarissa tämän vuoden lopulla. Yhtiö perustelee rakennushanketta sillä, että se tarvitsee lisää tuotantokapasiteettia ensi vuodesta eteenpäin. Tontin ja tehtaan kustannusarvio on noin 15 miljoonaa euroa.

Elcoteqilla on ennestään ollut 170 henkilöä työllistävä tehdas Pietarissa vuodesta 1997 alkaen. Uuden tehtaan on määrä valmistua Pietariin ensi vuoden syksyllä, jolloin 14 700 neliömetrin tehtaassa työskentelee 1 500 henkilöä.

Elcoteq kertoi tänään myös, että yhtiö alkaa selvittää mahdollisuudet yhdistää nykyiset osakesarjansa. Elcoteqin K-osakkeet ovat listaamattomia ja niillä on kymmenkertainen äänioikeus A-sarjan osakkeisiin verrattuna. Kaikki K-sarjan noin 10,6 miljoonaa osaketta ovat yhtiön kolmen pääosakkaan omistuksessa. Listattuja A-sarjan osakkeita on 19,8 miljoonaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme