Mainos
Mainos

Elcoteqin tehdas Pécsiin Unkariin

Elektroniikan valmistuspalveluihin erikoistunut Elcoteq Network rakentaa uuden tehtaan Pécsin kaupunkiin Unkariin. Yhtiö on ostanut tehdasta varten tontin Pécsin teollisuuspuistosta sekä sopinut hankkeeseen liittyvistä seikoista paikallisten viranomaisten kanssa.

Elcoteq arvioi tehtaan kokonaisinvestoinniksi 150 miljoonaa markkaa. Tästä kolmannes koostuu varsinaisesta rakennuksesta, loput koneista ja laitteista.
-Tarkoituksenamme on lokakuussa aloittaa Unkarissa modernin elektroniikan valmistus sekä Elcoteqin nykyisille pohjoismaisille asiakkaille että uusille keskieurooppalaisille asiakkaille, Elcoteqin toimitusjohtaja Tuomo Lähdesmäki kertoo.

Pécsiin nouseva elektroniikkatehdas on kooltaan 11 000 neliömetriä. Täysillä kierroksilla pyöriessään se työllistää noin tuhat ihmistä. Elcoteqin Unkarin tehdasprojektista vastaava Reijo Itkonen kertoo, että tehtaaseen rakennetaan kosteus- ja lämpötilavakautus mahdollistamaan suurta pakkaustiheyttä edellyttävän elektroniikan valmistus.

-Pécs on yksi Unkarin elektroniikkateollisuuden keskittymistä. Siellä olevat yritykset voivat hyötyä paikkakunnalle kertyneestä osaamisesta ja olla toisilleen tavarantoimittajia ja asiakkaita, Itkonen toteaa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme