Mainos
Mainos

Elektroniikkateollisuus vahvassa vedossa

Elektroniikka- ja sähköteollisuuden tuotanto on edelleen vahvassa kasvussa. Myös perusmetalliteollisuuden tuotanto ylittänee tänä vuonna jonkin verran viime vuoden tason, mutta kone- ja metallituoteteollisuuden tuotanto sen sijaan jäänee muutaman prosentin viime vuotta pienemmäksi, ilmenee Metalliteollisuuden keskusliiton tänään julkistamasta suhdannekatsauksesta.

MET arvioi, että elektroniikka- ja sähköteollisuuden koko tämän vuoden tuotanto kasvaa noin 20 prosenttia viimevuotista suuremmaksi. Tammi-kesäkuussa tuotanto kasvoi vuoden takaisesta 43 prosenttia. Viennin arvo kasvoi 7 prosenttia ja nousi 25 miljardiin markkaan. Tietoliikennelaitteiden tuotannon kasvu kuitenkin hidastui vuoden toisella neljänneksellä.

Sähköteknisten tuotteiden tuotanto jäi 5 prosenttia ja tietokoneiden tuotanto 4 prosenttia vuodentakaista alemmas. Elektroniikka- ja sähköteollisuuden yritysten tilauskanta oli kesäkuussa 19 prosenttia suurempi kuin vuosi sitten ja 9 prosenttia suurempi kuin maaliskuussa. Huhti-kesäkuussa yritykset kertoivat saaneensa tilauksia 12 prosenttia enemmän kuin edellisvuoden keväällä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme