Mainos
Mainos

Elektroninen hinnoittelu tulossa Suomeen

Elektroninen hintalappu on tekemässä maihinnousua myös Suomeen. Erityisesti myymäläketjuille suunniteltu elektroninen näyttö kiinnitetään myymälässä hyllyn reunaan. Järjestely tekee mahdolliseksi keskitetyn ja nopean hintojen muutoksen ilman manuaalista työvaihetta vaikka suoraan kauppaketjun pääkonttorista.

Järjestelmä on ollut jo pitempään käytössä muualla maailmassa, erityisesti Japanissa ja Euroopassa. Suomessa markkinajohtajan israelilaisen Eldat Ltd:n tuotteen pilottivaiheeseen osallistuu Tradekan Valintataloketju Kouvolan alueella.

Teknologiayritys TechnoSmart Oy:n toimitusjohtaja Jouni Mäkipää arvioi maailmassa olevan tällä hetkellä käytössä noin kymmenen miljoonaa elektronista hintanäyttöä. Valtaosa niistä on Euroopassa.

-Elektroniset hyllynreunanäytöt mahdollistavat dynaamisen hinnoittelustrategian: niiden avulla on mahdollista reagoida välittömästi kilpailijan hinnoitteluun ja ohjailla asiakkaiden kaupassakäyntiä, sanoi Mäenpää.

Kauppaketju voi ohjelmoida hinnoittelunsa esimerkiksi viikonpäivien, kellonaikojen, varastotilanteen tai viimeisen myyntipäivän mukaisesti. Näytöllä voidaan myös herättää asiakkaan huomio tarjouksissa esimerkiksi vilkuttamalla näytössä olevaa hintaa tai erillisellä punaisella valolla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme