Mainos
Mainos

Elintarviketeollisuus lomautusten edessä

Elintarviketeollisuuteen on odotettavissa lomautuksia Venäjän viennin lamaantumisen vuoksi. arvioi Elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtaja Pekka Hämäläinen. Hämäläisen mukaan lomautuksia lienee väistämättä luvassa niissä yrityksissä ja tuotantolaitoksissa, joiden tuotannosta merkittävä osa on viety Venäjälle.

Esimerkiksi Suomen margariinituotannosta noin 70 prosenttia on viety Venäjälle. Myös eräiden meijerituotteiden, viljajalosteiden ja makeisten kohdalla vienti on ollut merkittävää. Alkuvuonna koko elintarvikeviennistä meni Venäjälle 38 prosenttia, mutta tällä viikolla vienti on pääosin pysähtynyt maan sekavan tilanteen vuoksi.

Toistaiseksi Elintarviketeollisuusteollisuusliiton tietoon ei ole tullut, että missään yrityksissä olisi vielä varsinaisesti päätetty ryhtyä lomautuksiin. Suurimmat viejät Valio ja Raisio kertoivat aiemmin seuraavansa tilanteen kehitystä rauhassa vielä jonkin aikaa.

Hämäläisen mukaan on syytä olettaa, että elintarvikevienti elpyy nopeasti, kunhan poliittinen ja taloudellinen tilanne Venäjällä selkiintyy. Se ei silti välttämättä palaa entiselle tasolleen ainakaan heti. Vaikka venäläiset tarvitsevat yhä tuontielintarvikkeita, ne ovat heille devalvaation jälkeen vähintään kaksi kertaa entistä kalliimpia, hän varoittaa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme