Mainos

Elisa tarjoaa mahdollisuutta purkaa Comptel-kaupat

Teleoperaattorin mukaan se ei tiennyt etukäteen Comptelin tänään antaman tulosvaroituksen sisällöstä.

Elisa tarjoaa Comptelin osakkeita ostaneille mahdollisuuden purkaa kaupat tai muuttaa ostohinnan 1,59 euroksi.

Teleoperaattori kertoo tiedotteessaan, ettei se ollut etukäteen tietoinen Comptelin tänä aamuna antaman tulosvaroituksen tiedoista. Elisa kertoo toimineensa hyvässä uskossa sillä oleviin tietoihin perustuen, mutta tarjoaa mahdollisuutta kauppojen purkuun markkinoiden luottamuksen säilyttämiseksi.

Mediaattoriohjelmistoja valmistava Comptel kertoi tulosvaroituksessaan, että sen koko vuoden myynti pysyy viime vuoden tasolla. Lisäksi sen kannattavuus jää hieman alhaisemmaksi kuin yhtiön asettama 20 prosentin liikevoittotavoite on.

Tänään Comptelin suurin omistaja Elisa myi lähes 41 miljoonaa osaketta keskimäärin 1,85 euron hintaan. Elisa sai kaupoista noin 76 miljoonaa euroa.

Tulosvaroituksen jälkeen Comptelin osake laski reilusti Helsingin Pörssissä. Iltapäivällä kello 15:n aikaan lasku oli edelleen noin 15 prosenttia ja osakkeen hinta 1,60 euroa.

Comptelin mukaan vireillä olevat hankkeet eivät ole johtaneet toimitussopimuksiin yrityksen odottamalla tavalla. Tilannetta heikentää myös kiristynyt kilpailu.

"Tulosvaroitus ja osakemyynti erillisiä asioita"

Comptel sai tiedot toukokuun myynnin kehityksestään vasta eilen, yhtiön viestintäjohtaja Pellervo Hämäläinen vakuuttaa.

Comptelin hallitus kokoontui eilisiltana ja päätti antaa saatujen tietojen pohjalta tulosvaroituksen tänä aamuna. Yhtiön pääomistaja Elisa myi Comptelin osakkeita eilen 76 miljoonalla eurolla.

Hämäläisen mukaan tulosvaroitus ja osakkeiden myynti ovat kaksi täysin erillistä tapahtumaa. Elisalla ei ollut tietoa Comptelin tulevasta tulosvaroituksesta, koska Comptelin johto esitti asian yhtiön hallitukselle vasta eilisiltana.

Comptelin viidestä hallituksen jäsenestä kaksi on Elisan palveluksessa ja kolmaskin on lähellä Elisaa.

Rahoitustarkastus ei kerro aikeistaan

Markkinoita valvova rahoitustarkastus Rata ei ole kommentoinut suoraan, alkaako se selvittää Elisan Comptel-osakkeiden myyntiä.

Toimistopäällikkö Jarmo Parkkonen Ratasta huomautti, ettei vastaavan tyyppistä tapausta tule heti mieleen. Eräät aiemmat tapaukset ovat olleet sellaisia, että yhtiö on antanut tulosvaroituksen esimerkiksi neljän viikon kuluttua mittavan osakekaupan jälkeen. Tämänkaltaisia tapauksia tuli ilmi kuumimman tekno-osakehuuman aikaan vuosituhannen vaihteessa.

Jos Rata alkaa selvittää Elisa-Comptel-vyyhtiä, se tutkii muun muassa, onko sijoittajille annettu riittävästi tietoa ja ovatko sijoittajat olleet tasavertaisessa asemassa.

(MTV3-STT)

(Kauppalehden Talousuutiset 31.05.2005)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot