Mainos
Mainos

Elokuun työttömyysaste laski

Työttömyysaste laski elokuussa selvästi vuoden takaisesta. Työttömyysaste oli Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan elokuussa 6,6 prosenttia. Työttömyysaste pieneni viime vuoden elokuuhun verrattuna 0,8 prosenttiyksikköä.

Työttömiä oli tutkimuksen mukaan elokuussa 177000, mikä on 20 000 vähemmän kuin vuosi sitten elokuussa. Nuorten eli alle 25-vuotiaiden työttömyysaste oli elokuussa 13 prosenttia. Se laski 1,5 prosenttiyksikköä vuoden takaisesta.

Myös työllisyysaste kehittyi suotuisaan suuntaan. Työllisten osuus 15-64-vuotiaista oli elokuussa 69,8 prosenttia eli 0,9 prosenttiyksikköä enemmän kuin vuotta aiemmin. Määrällisesti työllisiä oli 30 000 enemmän kuin edellisen vuoden elokuussa. Etenkin miesten työllisyysaste nousi vuoden takaisesta.

Myös työ- ja elinkeinoministeriön tietojen mukaan työttömyys väheni kaikkien ely-keskusten alueella. Pitkäaikaistyöttömien määrä on kuitenkin kasvanut.

Katso Meeri Ylä-Tuuhosen raportti Rautalammelta (Kymmenen uutiset 20.9.2011)

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme