Mainos
Mainos

Elokuvateatterien lipputulot kasvaneet vuoden alussa

Elokuvateatterit koko maassa kasvattivat liikevaihtoaan vuoden alussa. Suurinta nousu oli maaseudulla ja pikkukaupungeissa, joissa lipputulot nousivat viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna yli sataprosenttisesti.

Suomen elokuvateatteriliitto, Seol, on kerännyt tiedot tammi-, helmi- ja maaliskuun lipputuloista ja katsojamääristä. Koko maan vuoden ensimmäisen neljänneksen tilastot osoittavat 52 prosentin nousua lipputuloissa ja katsojamäärissä 40 prosentin kasvua.

Tällä hetkellä ongelmallisin on tilanne Helsingissä. Kasvua pääkaupungissa rajoittaa elokuvasalien vähyys. Näin ollen lipputulot kasvoivat vain 12 ja kävijäluvut 11 prosenttia. Tampereella vastaavat luvut ovat 37 ja 34 prosenttia ja Turussa 35,5 ja 30 prosenttia. Viidellätoista suurimmalla elokuvateatteripaikkakunnalla lipputulot nousivat 39 ja kävijämäärät 33 prosenttia.

Tilastosta ilmenee pienten paikkakuntien ja maaseudun hyvän tuloksen johtuvan lähinnä Titanic-elokuvan saavuttamasta menestyksestä. Maaseudulla elokuvan keskilipun hinta oli vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana korkeampi kuin Helsingissä.

Maaseudulla keskihinta oli noin 40 markkaa ja Helsingissä noin 39 markkaa.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme