Mainos
Mainos

EMI hyllytti Warner-fuusion

Levy-yhtiö EMI on toistaiseksi hyllyttänyt suunnitelmat ostaa Warner Music -yhtiö. Hyllyttämisen taustalla on EY-tuomioistuimen taannoinen päätös, joka kielsi kilpailijayhtiö Sonyn ja Bertelsmannin fuusion.

Maailman kolmanneksi suurin levy-yhtiö EMI on hyllyttänyt suunnitelmansa ostaa kilpailevan Warner Music -yhtiön. Brittiyhtiö ilmoittaa kuitenkin saattavansa tulevaisuudessa ottaa hankkeen uuteen harkintaan.

EMIn ratkaisu oli odotettu, sillä varjon yhdistymishankkeelle heitti viikko sitten EY:n ensimmäisen asteen tuomioistuimen päätös Sonyn ja Bertelsmannin yhteisyrityksestä.

Tuomioistuin kumosi EU:n komission kaksi vuotta sitten antaman siunauksen Sony BMG:lle, ja pahimmillaan päätös voi johtaa musiikkimarkkinoiden kakkosyhtiön purkamiseen.

EMI ja amerikkalainen Warner Music ovat molemmat yrittäneet ostaa toisiaan 3,6 miljardiin euroon nousseilla tarjouksilla. Yhtiöiden fuusiohanketta pidettiin uhkana maailman suurimmalle levy-yhtiölle Universal Musicille.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme