Mainos
Mainos

Emu-asiantuntijat kannattavat maltillista tupoa

Emu-työryhmän johtaja Jukka Pekkarinen katsoo, että pitkä tupo luo vankan pohjan Suomen talouden tasapainolle. -Oma perinteinen mallimme pitkästä tulopoliittisesta ratkaisusta on hyvä, sillä se näyttää pelaavan muuallakin, Pekkarinen toteaa Etelä-Suomen Sanomissa.

Pekkarinen viittaa moniin Euroopan maihin, joissa vaalitaan työmarkkinasopua suomalaisin eväin. Helsingin kauppakorkeakoulun professori Pekkarinen johtaa pääministeri Paavo Lipposen asettamaa talous- ja rahaliiton vaikutuksia selvittävää työryhmää.

Ryhmä on sopinut, ettei se kerro Emu-näkemyksiään julkisuuteen työn ollessa kesken. Pekkarisen mukaan pitkäjänteinen tupo on alentanut työttömyyttä monissa maissa.
-Nyt pitää vain jaksaa uskoa, vaikka Lipposen hallituskausi on ollut yhtä pettymyksen kierrettä, Pekkarinen toteaa työttömyystilanteesta.
-Mitä rauhallisemmat työmarkkinat, sitä helpompi meidän on selvitä edessä olevista rapsakoista ajoista, Pekkarinen arvioi.

Vartiainen: Työttömyys laskee hitaasti

Niin ikään Emu-asiantuntijaryhmään kuuluva Juhana Vartiainen Palkansaajien tutkimuslaitoksesta muistuttaa, että työttömyyden lasku kestää kauan.
-Työllisyystilanteen koheneminen vie vielä monta vuotta. Ihmiset odottavat, että työttömyys laskee nopeasti, vaikka todellisuudessa työttömyys nousee nopeasti, mutta laskee hitaasti, Vartiainen sanoo Pohjalainen-lehdessä.

Myös Vartiainen kannattaa maltillista tupoa talouskasvun tueksi.
-Jatketaan alhaisten nimellispalkkakorotusten tulopolitiikkaa ja käytetään jo olemassaolevia säästöohjelmia, Vartiainen evästää.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme