Mainos
Mainos

Emu mullistaisi suomalaiset viitekorot

Euroopan rahaliitto mullistaa suomalaiset viitekorot. Markkakorot muuttuvat eurokoroiksi ja peruskorko häviää, jos rahaliitto Emu syntyy. Vanhat peruskorkoiset lainasopimukset pysynevät kutenkin voimassa.

Suomalainen viitekorkojärjestelmä on suuren muutoksen edessä jos Suomi siirtyy Euro-aikaan. Markkamääräiset rahoitusvaateet muuttuvat euromääräisiksi viimeistään vuoden 2002 alussa.

Tällöin sekä lainojen että talletusten nykyiset viitekorot muuttuvat tai jopa lakkaavat olemasta. Lisäksi viitekorot määräytyvät markkinoilla ja hallinnolliset korot poistuvat käytöstä kuten muualla Euroopassa on tapahtunut.

Suomalainen peruskorkojärjestelmä joutuu historian kirjoihin viimeistään Emussa, missä rahapolitiikan ainoana ohjauskorkona toimii Euroopan keskuspankin rahoituskorko.

Nykyisestä luottokannasta noin 20 prosenttia on peruskorkosidonnaista; kanta kuitenkin vähenee koko ajan. Peruskoron tilalle ollaan luomassa järjestelyjä, joiden ensisijaisena tavoitteena on nykyisten sopimusten jatkuvuus.
(MTV3 / Huomenta Suomi)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme