Mainos
Mainos

Emun liitännäispaketin aikataulu pitää Ranskasta huolimatta

Yhteisen rahan tueksi tuleva kasvu- ja vakaussopimus yritetään edelleen sinetöidä lopullisesti EU-maiden johtajien kokouksessa Amsterdamissa ensi viikon alussa, vaikka lisäaikaa sen täydentämiseen vaatinut Ranska ei sitoutunut aikatauluun ja sopimus on edelleen viimeistelemättä.

Pakettiin on kuitenkin tulossa Ranskan uuden hallituksen toivomia lisäosia mm. työllisyyden hoidosta. Vahvaa tukea työllisyyden hoidosta se sai Britannialta. Sopimuksessa on perusteet, joilla yhteiseen rahaan osallistuvien maiden talous on määrä pitää kurissa uusissa oloissa.

Päätös aikataulussa pysymisestä rukattiin tänään kasaan EU-maiden valtiovarain- ja talousministereiden kokouksen lounaalla Luxemburgissa, kun puheenjohtajamaa Hollanti katsoi suurimman osan jäsenmaista pitävän kiinni vanhasta aikataulusta.

Koska Ranska ei sitoutunut aikatauluun, nähtäväksi jää, vaikeuttaako paketin viimeistelystä sopiminen vasta Amsterdamissa tai kokousta edeltävänä viikonloppuna tuloksiin pääsyä itse huippukokouksessa.
(STT)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme