Mainos
Mainos

Energia-alan järjestöt kaavailevat yhdistymistä

Energia-alan järjestöjen yhdistymistarvetta perustellaan sillä, että hajanainen edunvalvonta ei takaa riittävän tehokasta ja voimakasta edunvalvontaa Suomessa ja EU:ssa.

Neljä kotimaista energia-alan järjestöä valmistelee yhdistymistä, kertoo Kauppalehti. Yhdistymisestä ovat neuvotelleet lehden mukaan Energia-alan keskusliitto Finergy, Sähköenergialiitto Sener, Suomen Kaukolämpöyhdistys sekä Energia-alan työnantajaliitto Enerta.

Kauppalehden haastattelema järjestöjohtaja perustelee yhdistymistarvetta sillä, että hajanainen edunvalvonta ei takaa riittävän tehokasta ja voimakasta edunvalvontaa. Yhdistyminen olisi ajankohtaista myös siksi, että järjestöjen täytyy yhdistää voimansa edunvalvonnan tehon lisäämiseksi Suomessa ja EU:ssa.

Jos liitot yhdistyvät, uuteen kattojärjestöön siirtyisivät muun muassa nykyisten liittojen jäsenyritykset. Esimerkiksi Finergyyn kuuluvat kaikki keskeiset kotimaiset ja ulkomaiset voimalaitokset.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme