Mainos
Mainos

Energialiitot vastustavat ryhmäkannetta

Sähköenergialiito Sener ja Suomen Kaukolämpö Sky vastustavat oikeusministeriön työryhmän ehdotusta ottaa käyttöön ryhmäkanne. Järjestöjen mukaan ryhmäkanteen sijaan olisi kehitettävä niin sanottua pilottikannetta.

Pilottikanteessa useista samanlaisista erimielisyystapauksista poimitaan yksi, joka viedään oikeuteen. Näin saadaan ennakkotapaus, jota voidaan käyttää muihin.

Senerin ja Skyn mielestä ryhmäkanteeseen liittyy vaaroja ja haittoja. Esimerkkinä mainitaan epäasiallisesti toimivat tai taloudellisesti epävakaat yritykset, jotka voivat hakea hyötyjä ryhmäkanteista. Järjestöjen näkemyksen mukaan vahingonkärsijä tai asiakas ei välttämättä pääse parempaan lopputulokseen, vaikka ryhmäkanne olisi käytössä.

Myös monet muut elinkeinoelämän järjestöt ovat suhtautuneet penseästi ryhmäkanteen käyttöönottoon. Ryhmäkannetta käytetään muun muassa Yhdysvalloissa, jossa esimerkiksi tupakoitsijat ovat ryhmänä vaatineet tupakkateollisuudelta korvauksia.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme