Mainos
Mainos

Energiansäästökeskus Finntechille

Kauppa- ja teollisuusministeriön Energiansäästöpalvelukeskuksen Motivan toiminta vakinaistetaan. KTM teki tänään tätä koskevan sopimuksen valtion ja Sitran omistaman Finntech Oy:n kanssa.

Motiva on toiminut energiansäästön projektiorganisaationa vuodesta 1993 alkaen. Finntechin päätehtävä on tutkimustulosten kaupallistaminen ja uuden teknologian käyttöönoton edistäminen.

Yhteistyösopimuksella luodaan KTM:n mukaan puitteet, joissa hyvin alkanutta energiansäästötoimintaa voidaan entisestään tehostaa ja suunnata alueille, joilla energian säästöllä on saavutettavissa kansantalouden ja ympäristön kannalta parhaat tulokset.

Motiva on tähänastisessa toiminnassaan keskittynyt toteuttamaan hallituksen vuonna 1992 hyväksymää energiansäästöohjelmaa vuosille 1992-1996. Keskus on KTM:n mukaan vaikuttanut ainakin 200 miljoonan markan vuotuisten energiansäästöjen syntymiseen. Kauppa- ja teollisuusministeriö on rahoittanut Motivan toimintaa vuosittain noin 15 miljoonalla markalla.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme